Lékárna.cz

PharmDr. Vladimír Finsterle - Přísloví o zdraví (1. díl)

Před nedávnem jsme se vás ptali na sociálních sítích, co přesně znamenají některá známá česká přísloví o zdraví. Pokud jste náš krátký seriál nezaznamenali, rád bych vám ho krátce připomněl.

PharmDr. Vladimír Finsterle - Přísloví o zdraví (1. díl)
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Přísloví: Čistota půl zdraví.

Mějte na paměti

Možná dnes platí, daleko více než kdy jindy, že čistota je v našich životech velice důležitá. Nicméně i o čistotě je potřeba přemýšlet, nejenom v kvantitě ale hlavně v kvalitě.

Pokožka lidského těla je největší lidský orgán a je pokryta dvěma ochrannými mechanismy. Ty nás chrání v každodenní činnosti tak, abychom si po podání ruky, dotknutí se každého předmětu, nemuseli ruce dezinfikovat nebo mýt.

Tuto kožní bariéru můžeme vnímat jako tukovou vrstvu, která chrání pokožku před vysycháním, zvláčňuje a brání postupu infekčních agens. A vedle toho na pokožce existují tzv. přátelské mikroorganismy a bakterie, které s námi bojují proti těm nepřátelským v našem okolí. Mezi ně patří i dnes velmi diskutované viry.

Koukněte se na video, které jsem pro vás připravil a dozvíte se, jak často je vhodné mýt si ruce a věnovat se celkové hygieně těla.

PharmDr. Vladimír Finsterle, MBA

Absolvoval Farmaceutickou fakultu Univerzity Karlovy, v roce 1999 založil společnost Pears Health Cyber a v roce 2003 spustil první lékárnu na českém internetu, Lékárna.cz. Vše, co dělá, dělá s přesvědčením, že pacient by měl vždy mít možnost volby, pokud jde o jeho zdraví.

Přečtěte si další související články:

Navštivte související produktové kategorie
Imunita doplňky stravy Kosmetika a hygiena

Přečtěte si také

Plicník lékařský (Pulmonaria officinalis) je trvalá bylina s lodyhou porostlou jemnými chloupky a s vejčitými listy s jasně bílými flíčky - odtud vznikl dle této podobnosti i její název - plicník.…

více

Glutathion (GSH) je jeden z nejsilnějších a nejúčinnějších antioxidantů, který na sebe váže volné radikály a tím chrání organismus před oxidativním stresem. Nachází se v každé buňce našeho těla. Tělo…

více

Pes musí být podle dopravní vyhlášky při cestování v autě zajištěný tak, aby nebyla ohrožena bezpečnost řidiče, přepravovaných osob ani zvířat a ani bezpečnost provozu na pozemních komunikacích. Není…

více

Lymská borelióza je infekční onemocnění, kterou do našeho organismu doručí nakažené klíště, ve chvíli, kdy začne sát krev. Lymskou boreliózou se v Česku ročně nakazí zhruba tři a půl tisíce lidí. Jde…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.