Lékárna.cz

Kuchařkou: Víkendové sušenky

Nevím jak vy, ale mě nejčastěji popadne chuť na sladké právě o víkendu. Mé chutě neuspokojil ani jogurt s lesním ovocem, a tak jsem se pustila do těchto víkendových sušenek :-) Jsou bez přidaného cukru, bez mouky, takže vlastně i bezlepkové a bez vajec a mléka, tedy i vegan. Přesto jsou sladké a moc dobré. Stačily mi tři a touha po sladkém byla zažehnána.

Kuchařkou: Víkendové sušenky
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Ono s těmi sušenkami, koláči a buchtami se to u mě má tak, že ráda hledám dobré osvědčené recepty, ale ještě raději experimentuji a do mísy hážu vše stylem “co dům dal”. Někdy je výsledek překvapivě famózní, jindy se dá ohodnotit slovem vydařený a někdy je to jen takové to - "jíst se to dalo". Tyhle sušenky lavírují někde na pomezí prvních dvou skupin. Ano, upekla jsem i lepší, ale tyto víkendové rozhodně stojí za vyzkoušení a věřím, že si zamlsáte. I můj dvouletý syn, který si na sladké moc nepotrpí, volal: "ještě, ještě".

Co dům dal?

Poslední akorát zralý banán jasně volal po zpracování. Když jsem k němu přidala kousek vysokoprocentní čokolády, rozhodla jsem se víc sladkého nepřidávat. Pak už stačilo přisypat mleté ořechy, semínka a kokos a vznikla hmota hustoty tak akorát.

Co budete potřebovat (na cca 20 sušenek)

Postup

Vzniklou směs stačí pořádně promíchat a nechat klidně i půl hodinky ležet. Chia semínka začnou pracovat a všechny ingredience se dobře spojí. Pomocí lžičky vytvořte na plech vyložený pečícím papírem placičky velikosti a tloušťky podle vaší chutě. Péct stačí deset až patnáct minut asi na 170 °C.

CHIA SEMÍNKA jsou známou superpotravinou. Jsou dobrým zdrojem vápníku, fosforu a omega-3 mastných kyselin. 

KOKOS je vhodné zařazovat do jídelníčku co nejčastěji. Obsahuje přírodní proteiny a dodává tělu vitamíny B a C a minerály (křemík, hořčík, fosfor a vápník).

Veškerá zdravotní, výživová či léčebná tvrzení jsou v rámci legislativy EU výrazně omezena. Při tvorbě článků smíme vycházet pouze ze schválených tvrzení, která uvádí platná legislativa.

Přečtěte si také

Plicník lékařský (Pulmonaria officinalis) je trvalá bylina s lodyhou porostlou jemnými chloupky a s vejčitými listy s jasně bílými flíčky - odtud vznikl dle této podobnosti i její název - plicník.…

více

Glutathion (GSH) je jeden z nejsilnějších a nejúčinnějších antioxidantů, který na sebe váže volné radikály a tím chrání organismus před oxidativním stresem. Nachází se v každé buňce našeho těla. Tělo…

více

Pes musí být podle dopravní vyhlášky při cestování v autě zajištěný tak, aby nebyla ohrožena bezpečnost řidiče, přepravovaných osob ani zvířat a ani bezpečnost provozu na pozemních komunikacích. Není…

více

Lymská borelióza je infekční onemocnění, kterou do našeho organismu doručí nakažené klíště, ve chvíli, kdy začne sát krev. Lymskou boreliózou se v Česku ročně nakazí zhruba tři a půl tisíce lidí. Jde…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.