Lékárna.cz

Arganový olej - marocké zlato a jeho využití

Představujeme vám jeden z nejvzácnějších olejů na světě. Arganový olej, někdy také nazývaný Marocké zlato, je vysoce ceněný pro výživové vlastnosti a blahodárné účinky. Využívá se v gastronomii, ale svou popularitu si získal také v kosmetice. Najdete ho v mnoha přípravcích. Pořídit si jej můžete i v jeho čisté, nejúčinnější podobě.

Arganový olej - marocké zlato a jeho využití
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Arganový olej v kosmetických přípravcích působí jako ochrana pleti proti stárnutí, hydratuje suchou pokožku, a dokonce léčí akné i další kožní potíže. Vyživuje poškozené a křehké vlasy a nehty a snižuje ztuhlost kloubů.

Vitamín A obsažený v tomto oleji podpoří váš cévní systém. Vitamín E zase působí jako silný protizánětlivý antioxidant, který zabraňuje degeneraci buněk. Díky tomu zpomaluje stárnutí pokožky. V arganovém oleji je také vysoký obsah tokoferolů, které chrání pokožku a vlasy před volnými radikály.

Tajemství arganového oleje

Látky, které v něm najdeme:

  • Esenciální mastné kyseliny snižují tvorbu vrásek a pomáhají tvořit buněčné membrány.
  • Tokoferoly mají antioxidační účinky a chrání pokožku proti volným radikálům.
  • Karotenoidy chrání pokožku proti UV záření.
  • Skvalen podporuje imunitní systém a má antioxidační účinky.
  • Fytosteroly regenerují poškozenou pokožku a hydratují ji.
  • Vitamíny A, D, E a F vyživují pokožku, dodávají jí mladistvý vzhled a obnovují tvorbu kolagenu.

Elixír mládí z Maroka

Nejvzácnější olej světa se lisuje z plodů argánie trnité, která roste pouze v jihozápadní části Maroka. Jinde na světě se ji prozatím vypěstovat nepodařilo. A tak získávání arganového oleje není snadné. Jeho vzácnost ovlivňuje také to, že strom, dožívající se 200 let, začíná plodit po 15 letech. Až dodnes lisují berberské ženy arganový olej z jader tradičními metodami. Pro marocké ženy je již po staletí přírodním elixírem mládí a krásy.

Přírodní látky v arganovém oleji jsou prokazatelně účinné při léčbě kožních potíží, při ekzémech, popáleninách i akné. Zlato z Maroka vám pomůže, pokud máte suchou pokožku hlavy a vaše vlasy potřebují vitalitu, sílu, lesk a hebkost. Po používání oleje z argánie trnité bude vaše pleť hluboce hydratovaná a póry zmenšené. Látky v tomto oleji také stimulují tvorbu kolagenu a redukují jizvičky po akné.

Tipy na použití čistého arganového oleje

Vlasy – Pravidelné používání arganového oleje zajistí, že vaše vlasy budou lesklé a regenerované. Jednoduše 30 minut před umýváním vetřete arganový olej do konečků nebo do celých vlasů.

Obličej – Arganový olej můžete používat také místo krému na pleť. Stačí jej jemně vetřít do pokožky. Ta bude hydratovaná a vyživená. Používat jej můžete také na podrážděnou pleť, například po holení.

Tělo – Používání arganového oleje na pokožku těla funguje jako prevence tvorby strií. Pomáhá při tvorbě kolagenu a elastinu, a tak jej můžete používat i jako tělové mléko.

Přečtěte si také

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

Dračí krev neboli Sangre de Drago je přírodní tekutá pryskyřice tmavě červené barvy, jejíž užívání má dlouhou tradici v Peru a v minulosti ji využívali i ve starověkém Řecku, Římě, Indii nebo Číně.…

více

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.