Nastavení cookies: Aby web zůstal tak, jak ho znáte

Abyste na našich stránkách rychle našli to, co hledáte, ušetřili spoustu klikání a nezobrazovaly se vám reklamy na věci, které vás nezajímají, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči.

Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme vám je tak, aby fungovaly správně a dle vašich preferencí.
Upozorňujeme, že údaje ze souborů cookies mohou být použity také v personalizovaných reklamách. Pokud nesouhlasíte, můžete povolit pouze nezbytné soubory cookies. Projděte si podrobný přehled cookies a podmínky jejich užívání .

pixel
Lékárna.cz

VIVANI bio čokoláda na vaření hořká 200 g

VIVANI bio čokoláda na vaření hořká 200 g VIVANI bio čokoláda na vaření hořká 200 g

VIVANI bio čokoláda na vaření hořká 200 g

Hořká čokoláda na vaření s obsahem kakaa 70 %, neobsahuje žádné náhražky, ztužené tuky či aromata, ale pouze pravé kakao a přírodní třtinový cukr.

Více informací

Skladem více než 5 kusů Zítra odešleme, u vás pozítří

156 Kč (0,78 Kč/g)
Kód výrobku: 305709
156 Kč

VIVANI bio čokoláda na vaření hořká 200 g

Čokoládové pralinky

Ingredience

  • 150 g smetany na šlehání*
  • 225 g hořké čokolády na vaření*
  • 25 g másla*
  • 2 lžíce třtinového rumu
  • Na polevu: 130 g bílé čokolády na vaření*, 130 g hořké čokolády na vaření*
* = pokud možno bio, od souseda nebo domácí

Postup přípravy

V misce na vodní lázni zahřejeme smetanu, sundáme ze sporáku a přidáme čokoládu a máslo. Necháme chvíli rozpouštět a pak vymícháme do hladka. Nakonec vmícháme třtinový rum. Mísu uzavřeme a dáme na několik hodin vychladit do ledničky. Pečící plech vyložíme pečícím papírem a ze směsi tvoříme malé kuličky, které klademe na plech. Plech s kuličkami dáme vychladit na dvě hodiny do ledničky. Nakonec na vodní lázni rozpustíme zvlášť bílou a hořkou čokoládu a necháme je vychladnout (ne však opět ztuhnout). Bílou čokoládu rozpouštíme velmi šetrně, protože při vyšších teplotách tvrdne (pokud se nám to stane, tak ji sundáme z vodní lázně a vmícháme do ní trochu oleje nebo másla). Půlku kuliček jednu po druhé rychle obalíme v hořké čokoládě a půlku v bílé, a necháme ztuhnout na plechu. Zbytkem polev můžeme pralinky dozdobit.

Dobré tipy

Jakmile jednou vyzkoušíte základní přípravu čokoládových pralinek, můžete začít experimentovat. Bílá čokoláda se dá dobarvit šťávou z červené řepy, dětem budou chutnat pralinky bez alkoholu z mléčné čokolády, můžete přidávat kokos, sekané oříšky či mandle, skořici a hřebíček…

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.