Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.
Díky své struktuře je docela univerzální, lze ji použít k přípravě…
37 Kč
Kukuřičná mouka polohrubá BIO. Základ pro kaše, noky a zlatavé…
35 Kč
Arašídová mouka je ideální pro bezlepkové pečení, příznivce Paleo…
130 Kč
Přirozeně bezlepková mouka je lehká a dobře stravitelná, využívá se k…
95 Kč
Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn, proto má…
49 Kč
Mouka z červené čočky se hodí k zahuštění polévek, omáček, pomazánek,…
86 Kč
Celozrnná žitná mouka je vhodná k přípravě tradičního chlebového…
42 Kč
Kaštanová mouka se svou konzistencí podobá „klasické“ hladké mouce,…
199 Kč
Bezlepková mouka je univerzální pro pečení chleba, drobného pečiva i…
119 Kč
Speciální moučná směs na pečení, vhodná pro vegany, celiaky, pro…
102 Kč 99 Kč -3 %
Speciální moučná směs na pečení, vhodná pro vegany, celiaky, pro…
102 Kč 99 Kč -3 %
Speciální moučná směs na pečení, vhodná pro vegany, celiaky, pro…
96 Kč
Speciální moučná směs na pečení, vhodná pro vegany, celiaky, pro…
99 Kč 95 Kč -4 %
Varianty
Speciální moučná směs na pečení, vhodná pro vegany, celiaky, pro…
85 Kč
Přirozeně bezlepková mouka je lehká a dobře stravitelná, využívá se k…
69 Kč
Mouka špaldová celozrnná jemně mletá je vhodná k přípravě koláčů,…
58 Kč
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.