BLACK FRIDAY je tu!⚡Platí do neděle 24. 11. 2024
BLACK FRIDAY je tu!⚡Platí do neděle 24. 11. 2024
Nadýmání neboli meteorismus patří mezi nejběžnější zažívací obtíže, se kterými se u dětí, ale i u dospělých můžeme setkat. Projevuje se bolestmi břicha, nafouknutím břicha, pocitem plnosti, častým říháním či škytáním, pocitem na zvracení apod.
Léčivý přípravek
Jedinečný lék na obnovu střevní mikroflóry. Vhodný pro dospělé, děti…
229 Kč 217 Kč -5 %
Léčivý přípravek
Hoďte nadýmání za hlavu. Espumisan je lék k odstranění zažívacích…
165 Kč
Léčivý přípravek
Lék vhodný při obtížích spojených s nadměrným hromaděním plynů v…
219 Kč
Léčivý přípravek
Lék vhodný při obtížích spojených s nadměrným hromaděním plynů v…
175 Kč 149 Kč -15 %
Léčivý přípravek
Na obtíže spojené s nadměrným hromaděním plynů v zažívacím traktu.
99 Kč
Zdravotnický prostředek
Espumisan easy přináší úlevu od nadýmání a plynatosti.
149 Kč
Léčivý přípravek
Užívaný vnitřně, při mírných žaludečních obtížích provázených napětím…
60 Kč
Léčivý přípravek
Tradiční rostlinný léčivý přípravek užívaný při mírných trávicích…
60 Kč
Zdravotnický prostředek
Zmírňuje svíravou bolest bříška, kojeneckou koliku a větry. Je vhodný…
225 Kč
Zdravotnický prostředek
Určený k léčbě gastroezofageálního nebo laryngofaryngeálního refluxu…
265 Kč
Léčivý přípravek
Tradiční rostlinný léčivý přípravek vhodný pro vnitřní i zevní…
57 Kč
Příčinou nadýmání je nerovnováha mezi tvorbou a odchodem plynů, které se tvoří při trávení. Ty se pak hromadí v trávící soustavě a způsobují zmíněné potíže. Spouštěčů hromadění plynů může být mnoho od intolerance konkrétní potraviny, přes změněnou střevní mikroflóru, záněty trávícího traktu až po nedostatek pohybu. U kojenců, kteří přechází na normální stravu může být nadýmání i důsledkem ještě nezralého trávícího traktu.
Prvním krokem v léčbě nadýmání by měla být režimová opatření a úprava jídelníčku. Dbát na to, aby mělo dítě dostatek pohybu. Ten podporuje peristaltiku střev a tím i odchod nahromaděných plynů z těla ven. Porce jídla by měly být menší a podávané v kratších intervalech. Důležité je vyřazení z jídelníčku rizikových potravin, které nadýmání u dítěte mohou vyvolávat – nejčastěji luštěniny (hrách, fazole, čočka), ořechy, zelí, cibule, česnek, kapusta, květák, brokolice, hroznové víno (i rozinky), švestky, meruňky, hrušky, banány, čerstvé bílé nebo kynuté pečivo, instantní potraviny, mastná jídla apod. Naproti tomu zařadit do dětského jídelníčku více zakysaných mléčných výrobků s živými kulturami, rýži, rajčata, okurky, červenou řepu, jablka, brambory a libové maso. Dále je potřeba zvýšit příjem neslazených a nesycených tekutin a při vaření používat jemné nedráždivé koření.
Nadýmání neboli meteorismus patří mezi nejběžnější zažívací obtíže, se kterými se u dětí, ale i u dospělých můžeme setkat. Projevuje se bolestmi břicha, nafouknutím břicha, pocitem plnosti, častým říháním či škytáním, pocitem na zvracení apod.
Příčinou nadýmání je nerovnováha mezi tvorbou a odchodem plynů, které se tvoří při trávení. Ty se pak hromadí v trávící soustavě a způsobují zmíněné potíže. Spouštěčů hromadění plynů může být mnoho od intolerance konkrétní potraviny, přes změněnou střevní mikroflóru, záněty trávícího traktu až po nedostatek pohybu. U kojenců, kteří přechází na normální stravu může být nadýmání i důsledkem ještě nezralého trávícího traktu.
Prvním krokem v léčbě nadýmání by měla být režimová opatření a úprava jídelníčku. Dbát na to, aby mělo dítě dostatek pohybu. Ten podporuje peristaltiku střev a tím i odchod nahromaděných plynů z těla ven. Porce jídla by měly být menší a podávané v kratších intervalech. Důležité je vyřazení z jídelníčku rizikových potravin, které nadýmání u dítěte mohou vyvolávat – nejčastěji luštěniny (hrách, fazole, čočka), ořechy, zelí, cibule, česnek, kapusta, květák, brokolice, hroznové víno (i rozinky), švestky, meruňky, hrušky, banány, čerstvé bílé nebo kynuté pečivo, instantní potraviny, mastná jídla apod. Naproti tomu zařadit do dětského jídelníčku více zakysaných mléčných výrobků s živými kulturami, rýži, rajčata, okurky, červenou řepu, jablka, brambory a libové maso. Dále je potřeba zvýšit příjem neslazených a nesycených tekutin a při vaření používat jemné nedráždivé koření.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.