Ghí neboli čistý máselný tuk vyrobený oddělením máselné bílkoviny od živočišného tuku se tradičně používá v teplé i studené kuchyni po celém světě. Přepuštěné máslo má výbornou chuť, snadno roztíratelnou a vstřebatelnou konzistenci, příjemné aroma. Oproti původnímu máslu, ze kterého bylo ghí přepuštěno, má vyšší bod kouřivosti (přibližně 200°C) a nemusí se skladovat v lednici, má delší trvanlivost.
Ghí má díky svým účinkům využití i v ajurvédě, kde ho tradiční léčitelé využívají jako prostředek k vyřešení nejrůznějších typů onemocnění již 5000 let.
Výhody produktu
- má všestranné využití v teplé i studené kuchyni
- nemusí se skladovat v lednici
- má vysoký bod kouřivosti, takže se skvěle hodí i na pečení
Složení produktu
Bezvodý máselný tuk min. 99,8%.
Výživové údaje ve 100 g výrobku
Energetická hodnota |
3740 kJ | 894 kcal |
Bílkoviny |
0,1g |
Sacharidy |
0g |
z toho cukry |
0g |
Tuky |
99,3g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
70g |
Sůl |
0g |
Země původu
Česká republika.
Jak se používá
Ghí lze použít v teplé i studené kuchyni. Má nezastupitelné místo v tradiční indické kuchyni, která ho doporučuje pro přípravu vařených, pečených a smažených jídel. Hodí se na přípravu nebo k doladění sladkých i slaných jídel. Přidejte do kaší, na lívance, na palačinky.
Množství v balení
Balení obsahuje 720 ml.
Skladování
Skladujte v suchu, nevystavujte přímému slunci.