Při koupi vybraných produktů WOLFBERRY získáte s použitím kódu WOLFBERRY15 slevu 15 %.
Xantanová guma zlepšuje kvalitu pečiva a působí jako emulgátor a přírodní stabilizátor. Vhodná pro bezlepkové pečení.
Skladem více než 5 kusů Ve čtvrtek 2. 1. odešleme, u vás v pátek 3. 1. (S přepravcem PPL o den dříve)
Xantanová guma, které se někdy říká i xantan, nebo E 415, je prášek bez chuti a bez zápachu, který se získává fermentací sacharidů za pomoci bakterie Xanthomonas campestris. Xantanová guma je hydrokoloidní, takže na sebe dobře váže vodu. Této její vlastnosti se využívá především při náhradě lepku, protože zlepšuje vlastnosti těsta vyráběného z bezlepkových surovin. Pečivo se s xantanem daleko méně drobí, lépe drží tvar, ale hlavně vydrží daleko déle vláčnější.
Xantanová guma E 415.Energie 1223 kJ / 292 kcal, Bílkoviny 7 g, Tuky 0 g, Sacharidy 77 g.
Xantan můžete používat jak při klasickém pečení, tak při přípravě pečiva v domácí pekárně. Přidává se zamíchaný do mouky a může se použít nejen do kynutého těsta, ale například i do lineckého, piškotového, třeného, odpalovaného, nebo listového těsta. Při přípravě bezlepkových výrobků se dává 1 až 2 g xantanové gumy na 1 kilogram všech suchých hmot použitých při přípravě těsta. Xantan se ale dá použít i při přípravě dressingů, masových šťáv a omáček, při zavařování masa, domácí výrobě šunky, zmrzliny, nebo dokonce cukrovinek, které budou mít konzistenci “gumových medvídků“.
Čína
Balení obsahuje 100 g.
Skladujte v suchu, nevystavujte přímému slunci.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
PharmDr. Kamila Horníčková
Mgr. Pavla Horáková
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Zdenka Morvai
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.