Lékárna.cz

Betaglukany (Imunoglukany)

Betaglukany (někdy nazývané jako imunoglukany) ) jsou polysacharidy přírodního původu, které se vyskytují v houbách, bakteriích a rostlinách. V naší nabídce je najdete v mnoha doplňcích stravy - ať už v podobě medicinálních hub jako je hlíva ústričná, shiitake, reishi nebo v podobě obilných betaglukanů. 

Betaglukany (Imunoglukany)
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Účinky betaglukanů (imonuglukanů)

Dle seznamu schválených zdravotních tvrzení EU, lze u obilných betaglukanů uvést, že přispívají k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi, při příjmu alespoň 3 g denně.

Pokud chcete řešit omezení nárůstu glukózy v krvi po jídle, doporučuje se konzumovat minimálně 4 g betaglukanů z ovsa nebo ječmene současně s tímto jídlem. Nové studie s betaglukany ukazují i na další možné pozitivní vlivy na organismus.

Doplňky stravy a čistota produktu

Nejaktivnější formou jsou beta-1,3-D glukany, které se také využívají v různých doplňcích stravy. V některých zemích jsou betaglukany schválené i jako léčivý přípravek, např. v Japonsku je betaglukan schváleným léčivem již přes 30 let.

Čistota betaglukanů je velmi důležitá pro jejich účinek. Vybírejte proto ty produkty, které garantují čistotu alespoň 70 %.

V našem eshopu jsou to např. tyto produkty: a další produkty, které najdete v pravé navigaci či přímo v těle článku.
 

Co jsou to betaglukany

Beta glukany jsou složkou nerozpustné i rozpustné vlákniny, která je velmi důležitá pro správnou funkci nejen našeho trávicího traktu. V potravě působí i jako prebiotikum především pro laktobacily a bifidobakterie.

Které betaglukany jsou nejpoužívanější

Nejpoužívanější jsou betaglukany
  • obilné, (nejvyšší obsah betaglukanů má z obilnin ječmen a oves)
  • houbové, (zdrojem je hlíva ústřičná, shittake, reishi nebo žampion brazilský)
  • kvasinkové (využívají se pivovarské či pekařské kvasnice)

Imunoglukan

Produkty Imunoglukan obsahují patentovanou aktivní složku Imunoglukan P4H® se zinkem a vitamínem C pro podporu imunity - jde o biologicky aktivní polysacharidy s většinovým zastoupením beta-glukanu - konkrétně beta-(1,3/1,6)-D-glukan pleuranu.  Získává se extrakcí z hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus).

Imunoglukan je vhodný i pro děti, pro které je k dostání v podobě sirupu. Po konzultaci s pediatrem ho lze podávat dětem už od 1 roku věku. Může se užívat dlouhodobě. 
Témata článku
Zdraví z přírody

Přečtěte si také

Lymská borelióza je infekční onemocnění, kterou do našeho organismu doručí nakažené klíště, ve chvíli, kdy začne sát krev. Lymskou boreliózou se v Česku ročně nakazí zhruba tři a půl tisíce lidí. Jde…

více

Také jste se setkali s názvy první, druhá, třetí, čtvrtá, pátá, šestá a sedmá dětská nemoc? Číslování nemocí pochází z doby, když se ještě moc nevědělo, co nemoci způsobuje. Tyto choroby postihují…

více

Některou z očních vad trpí až 60% všech lidí. Nejčastěji se jedná o krátkozrakost, která postihuje téměř každého třetího člověka. V Evropě je to zhruba 40 % a v ČR kolem 20% lidí, kteří trpí…

více

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.