Bezlepková směs na rustikální chléb obsahuje lněnou a jablečnou vlákninu. Jedná se o tmavý chléb s jedinečnými vlastnostmi.
Skladem více než 5 kusů Zítra odešleme, u vás pozítří
Tmavý rustikální chléb svými vlastnostmi připomíná chleby s obsahem barevných sladových mouk a sladových extraktů. Vyznačuje se plnou chutí a specifickou vůní. Při zadělávání těsta je možné chléb „vylepšit“ přídavkem různých semínek (len, sezam, dýně...).
Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi.
Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.
Země původu ČR.
Balení obsahuje 500 g směsi.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.