Bulgur má lehce oříškovou chuť, kterou si oblíbíte. Zpestřete jím…
42 Kč
Klasické kroupy v biokvalitě s obsahem vlákniny, jsou vhodné jako…
32 Kč
Špaldové kroupy jsou nutričně bohaté a jsou vhodné do salátů, na…
52 Kč
V kuchyni využijeme jasmínovou rýži natural BIO do salátů, polévek,…
59 Kč
Jasmínová rýže je bezlepková potravina pěstovaná zejména v oblasti…
599 Kč
Držíte-li dietu nebo jste sportovec, pak je pro vás důležitá vyvážená…
43 Kč
Tyto fazole, výborně se hodící jako základ mexické kuchyně, se skvěle…
69 Kč
Amarant je možné přidávat do obilninových jídel a zlepšovat tak jeho…
69 Kč
Červené fazole jsou charakteristické svou výraznou chutí a větší…
72 Kč
Tyto fazole vděčí za svůj název americkému námořnictvu! Zařaďte je do…
69 Kč
Výhodná cena
Bulgur v BIO kvalitě vyniká vysokým obsahem vlákniny a zároveň…
50 Kč
Přirozeně bezlepkové jáhly, které vznikají z prosa odstraněním…
325 Kč 299 Kč -8 %
Nahrubo namletá krupice, konzumací a přidáním do ranních kaší, pečiva…
31 Kč
Bílé fazole ve slaném nálevu jsou vynikajícím řešením pro ty, kterým…
48 Kč
Cizrna v BIO kvalitě je oblíbenou součástí vegetariánských a…
65 Kč
Výtečná exotická luštěnina se specifickou vůní, která skvěle vynikne…
669 Kč
Červená čočka je zbavená slupky, tudíž nenadýmá, je vhodná k přípravě…
645 Kč
Směs luštěnin ve slaném nálevu je vynikajícím řešením pro ty, kterým…
48 Kč
Fazole mungo v BIO kvalitě lze konzumovat jako přílohu. Můžete je ale…
65 Kč
Bulgur je lehce stravitelný, má skvělou chuť a velice zajímavé…
47 Kč
Dopřejte si u sledování filmu zdravou a doma vyrobenou pochoutku..…
32 Kč
Otruby, nahrubo namletá krupice, která obsahuje kvalitní vlákninu a…
41 Kč
Basmati je oblíbená pro svou typickou ušlechtilou vůni a chuť.
76 Kč
Bio rýže, oblininy a luštěniny se pěstují bez působení chemických látek a pocházejí z ekologického zemědělství. Do bio obilninových výrobků se nepřidávají umělé konzervanty, dochucovadla a ani "éčka". Patří sem špalda, jáhly, bulgur, ovesné vločky, quinoa, červená čočka, amarant a další oblíbené výrobky, které najdete u nás napříč značkami, a to včetně českých Country Life a Allnature.
Jáhly (kuličky z prosa setého) vlastně nejsou ničím novým, společně s kroupami totiž vždy patřily do staročeské kuchyně. Jedná se o bezlepkovou obilninu vhodnou pro celiaky a ty, kteří trpí alergií na lepek.
Existují různé druhy bulguru - nejčastěji je ale namáčeným, usušeným a nasekaným produktem pšenice. Bulgur je předvařený, a proto jeho příprava zabere jen chvilku. Pokud byste ve svém jídelníčku rádi nahradili rýži, bulgur je k tomu jako stvořený. Chutný je ale jak teplý, tak i studený.
Kuskus (jinak také Cous Cous) je krupičkou z ječmene, prosa nebo pšenice. Jeho příprava je opravdu jednoduchá, stačí ho jen zalít vroucí vodou, hladina vody by měla být zhruba 1 cm nad vrstvou kuskusu. Následně je důležité nechat kuskus pod pokličkou nabobtnat.
Pohanka se doporučuje jíst hlavně v chladném období, protože skvěle prohřívá organismus. Nejvíce ji ale ocení cévní systém - obsahuje totiž rutin, který se podílí na jeho pružnosti, navíc je výborným antioxidantem a skvěle podporuje funkci vitaminu C v našem těle.
Pokud k přípravě pokrmů zvolíte drobounké kuličky (velikostí podobné kuskusu) amarantu neboli laskavce, neubráníte se tomu, aby byl výsledek vždy mírně křupavý. Zároveň díky této superpotravině vstřebáte velké množství bílkovin, vlákniny, minerálních látek a vitaminů.
Kategorii Bio rýže, obilniny a luštěniny najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.