Máslové kuličky z bambuckého másla
Co budete potřebovat:
- 80 g bio bambuckého másla
- 20 g kokosového cukru
- 150 g špaldové mouky
- 16 g (2 balení) bio vanilkového třtinového cukru
- 20 g lískových oříšků
Postup:
- nejprve opražíme lískové oříšky - vložte do předehřáté trouby na 175°C a 5 minut pražte
- vytáhněte z trouby a zbavte oříšky tenké slupky
- mouku prosijte a smíchejte s kokosovým a vanilkovým cukrem (jeden balíček cukru si nechte na obalování kuliček po upečení)
- na mírném plameni rozpusťte bio bambucké máslo
- všechny suroviny smíchejte a vytvořte těsto
- dejte těsto do lednice na hodinu odpočinou
- odkrojte z těsta malý kousek, sploštěte do malé placičky
- dovnitř dejte lískový oříšek a utvořte kuličku
- pečte v předehřáté troubě na 175°C cca 20 minut a
- ještě horké obalte ve vanilkovém třtinovém cukru
Proč bambucké máslo?
Bio bambucké máslo je skvělou alternativou pro přípravu veganských pokrmů. Dodá příjemnou oříškovou chuť a lze ho použít ve slané i sladké kuchyni. Je bohaté na nenasycené mastné kyseliny a množství vitamínů – A, D, E a .F.
Proč kokosový cukr?
Kokosový cukr je variantou klasického, bílého cukru. Ve srovnání s „klasickým“ cukrem má kokosový vyšší hladiny minerálů, železa a zinku. Zajímá vás, jak je to s jeho glykemickým indexem a jak si stojí mezi ostatními sladidly? Dozvíte se v našem článku.
Proč špaldová mouka?
Špalda je jednou z nejstarších pěstovaných obilnin. Na rozdíl od „klasické“ mouky se špalda zpracovává celá a obsahuje tak vysoké podíly vitamínu B, vlákniny a je zdrojem kvalitních bílkovin a komplexních sacharidů. I přes obsah lepku je organizmem velmi dobře snášena.